Berkel en Rodenrijs: natuur, dorp en stad binnen handbereik

Op deze locatie plukt u het beste van veel werelden. U heeft de natuur als buur. Winkels, horeca, scholen en sportverenigingen zijn in de buurt. U woont op een steenworp afstand van leuke steden als Rotterdam, Den Haag en Delft. En via de uitstekende verbinding met de A4, A12 en A44 bent u snel op weg naar werk, familie, vrienden, of waar u maar heen wilt.

flamingo-de-groenzoom

De Groenzoom

Er ligt letterlijk 560 hectare natuur-en recreatiegebied voor de deur: De Groenzoom. Zodra u de weg oversteekt, komt u in een Oudhollands polderlandschap met veel water, riet- en graslanden en allerlei bomen, planten en dieren. Door goed beheer hebben kruiden en planten zich kunnen ontwikkelen en neemt de diversiteit in het gebied nog steeds toe, waardoor een aantrekkelijk leefgebied is ontstaan voor allerlei vogels, vlinders en andere insecten. Op sommige stukken grond grazen runderen en schapen. Het is een gebied om heerlijk te wandelen, fietsen, kanoën, vissen, de hond uit te laten of gewoon op een bankje zitten en wegdromen.

Centrum Berkel en Rodenrijs

Op tien minuten fietsen van huis vindt u het sfeervolle centrum van Berkel en Rodenrijs met leuke winkelstraten en gezellige (historische) pleinen. U vindt hier speciaalzaken voor brood, groente, vis, vlees en kaas en natuurlijk de supermarkt. Maar ook leuke beauty- en kledingzaken, een ambachtelijke ijssalon en bloemenwinkels. Wekelijks is er markt in het centrum. Er zijn ook volop terrassen en restaurants te vinden in de straten en op de pleinen. Een snelle lunch, uitgebreid dineren of een goed glas wijn drinken; het kan hier.

Eetgelegenheid-berkel
School-2

Onderwijs

In Berkel zijn diverse kinderopvangcentra, basisscholen én middelbare scholen. Scholen voor het voortgezet onderwijs zijn volop in de omgeving aanwezig. Zo zijn er alleen al in de gemeente Lansingerland zeven scholen voor het voortgezet onderwijs. Gaat uw kind verder studeren? Dan biedt de RandstadRail uitkomst: een directe verbinding tussen Berkel en Rodenrijs, Rotterdam en Den Haag.

Ontwikkeling:

logo-kavel-vastgoed

Architect:

logo-schippers

Landschapsarchitect:

logo-pad

Aannemer:

Logo-tib

Makelaar:

Noorderstaete-logo-toevoegen